help
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Onderhoudscontracten en verduurzaming
Dinsdag, 26 Juni 2018, 09:30 - 12:45

Op dinsdag 26 juni komen de netwerken 'Vastgoedmanagement' en 'Onderhoud' bij elkaar in Den Bosch rondom het thema Onderhoud en duurzaamheid.

Den Bosch als voorbeeld
Verduurzaming staat bij iedereen hoog op de agenda, maar hoe en in hoeverre is verduurzaming meegenomen in de onderhoudscontracten en wat kunnen we van elkaar leren?

De gemeente Den Bosch geeft ons een kijkje in hun onderhoudscontracten en de wijze waarop hierbij zij met verduurzaming rekening houden. Welke overeenkomsten en verschillen zien we bij de eigen onderhoudscontracten? Welke tips en tricks nemen we vervolgens mee naar huis?

altEnergieverspilling door slecht onderhoud
Ed Rooijakkers, initiatiefnemer en rapporteur van de ISSO-publicatiereeks Duurzaam Beheer en Onderhoud, doet al jaren onderzoek naar de verspilling van energie in kantoorgebouwen. In een recent verschenen artikel in Cobouw stelt hij: "onvoldoende en soms ronduit slecht onderhoud en beheer is in circa driekwart van de kantoren verantwoordelijk voor een energieverspilling van 10 tot wel 30%. De jaarlijkse verspilling van alle kantoorgebouwen in Nederland is drie tot zes keer zo groot als alle duurzame energie die de Nederlandse windparken op zee jaarlijks opwekken."

Hij zal ons vandaag vertellen waar we op moeten letten bij de onderhoudscontracten rond het beheer en onderhoud van onze panden.

Kijk hier voor het programma en aanmelden

Terug

Trefwoorden

Advertentie

Advertentie

December uitgave

Partners