help
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Onderwijshuisvesting en Sportaccommodaties
Donderdag, 21 Juni 2018, 13:30 - 17:00

Eigenlijk ligt het voor de hand; de school te verbinden met bredere ambities rond bewegen en sport door onderwijsgebouwen en sportaccommodaties te combineren. Door dubbel gebruik kan de ruimte efficient worden benut; overdag door de school en '€™s avonds door buurtbewoners (al dan niet in verenigingsverband). Ook financieel is de bundeling van budgetten vanuit onderwijs en sport logisch.

altMaar wat logisch is, is nog geen praktijk

  • Het is planologisch gezien al een behoorlijke uitdaging om een schoolgebouw goed in te passen in haar omgeving. Een sporthal erbij betekent een verdubbeling van de ruimtevraag.
  • Tijdens de ontwikkeling en realisatie levert het werken met samengestelde budgetten, vanwege de benodigde afstemming, financiele en planningsrisico'€™s op.
  • Vanwege wet- en regelgeving is het erg ingewikkeld om een efficiente exploitatie- en beheer organisatie in te richten.


Leren van de praktijk
De afgelopen tien jaar zijn er desondanks accommodaties gerealiseerd waarin onderwijs en sport samen een plek hebben gekregen. Hoog tijd om te analyseren wat we hiervan kunnen leren en hoe we het beste met bovenstaande bezwaren om kunnen gaan.

Doel
Van elkaar te leren en te komen tot een handvat voor een succesvolle aanpak bij het combineren van de ambities rond bewegen en sport.

Voor wie
Scholen, beleidsmedewerkers bij gemeenten (bewegen, sport en/of onderwijs) en exploitanten van sportaccommodaties.

Datum, tijd en locatie
donderdag 21 juni 2018
13.30 - 17.00 uur
De Bron, Oceaan 14, 3825 WC Amersfoort

Kijk hier voor meer informatie en/of aanmelden

Terug

Trefwoorden

Advertentie

Advertentie

December uitgave

Partners