help
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Ploegleider/Hoofd Schoolhulpverlener
Woensdag, 13 Juni 2018, 09:00 - 17:00

Door de omvang van de schoolorganisatie of de aanwezige risico'™s kunnen er meerdere SchoolHulpverleners nodig zijn binnen een locatie. Daarmee ontstaat gelijk de behoefte aan coordinatie. De Ploegleider/ Hoofd SHV geeft leiding aan een groep SHV-ers ten tijde van een incident of calamiteit.

De Ploegleider/ Hoofd SHV heeft naast de taken die iedere SHV-er heeft nog een aantal andere verantwoordelijkheden. Zoals gezegd moet de Ploegleider/ Hoofd SHV leiding geven aan een inzet van meerdere Schoolhulpverleners. Daarnaast heeft hij/ zij onder meer tot taak om te oefenen met zijn ploeg. Tevens draagt de Ploegleider/ Hoofd SHV zorg voor het beheer van en de controle op de aan de ploeg ter beschikking gestelde middelen.

Het spreekt voor zich dat de Ploegleider/ Hoofd SHV op grond van zijn omvangrijkere takenpakket moet beschikken over aanvullende kwaliteiten. Zo moet deze in staat zijn om snel en duidelijk de verschillende taken te verdelen om te komen tot een adequate inzet van de betrokken interne hulpverleners

Taken van de Ploegleider/ Hoofd Schoolhulpverlener

  • Leiding geven aan een groep SHV'ers bij een incident of calamiteit
  • Zorgen dat de SHV-ploeg geoefend wordt en blijft

Informatie en/of aanmelden
Kijk op www.fiac.nl of neem contact op met Henk Visschedijk, tel. 0252 - 340 413

Terug

Trefwoorden

Advertentie

Advertentie

December uitgave

Partners