help
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Facilitair beheer & coördinatie vor (hoofd)conciërges
Vrijdag, 16 Maart 2018, 09:00

Tijdens deze 3-daagse no-nonsense cursus krijgt u een goed beeld van het vakgebied facilitair beheer.

Als (hoofd)conciërge in het onderwijs bent u dagelijks actief op het terrein van facilitair beheer en ondersteuning. U regelt een verhuizing, houdt toezicht op de schoonmaak, begeleidt externe leveranciers of  u bent betrokken bij de maatregelen rondom schoolveiligheid en beveiliging. Het vakgebied facilitair beheer richt zich niet alleen op het uitvoeren en coördineren van bovenstaande taken, maar ook op de samenhang en de afstemming van deze op het onderwijsproces en de wensen van schoolleiding en docenten. Kennis van het vakgebied is dan ook bij elke facilitaire leidinggevende en medewerker gewenst. Immers, alleen met goed facilitair beheer is goed onderwijs mogelijk.

Tijdens deze 3-daagse no-nonsense cursus krijgt u een goed beeld van het vakgebied facilitair beheer. U leert diverse werkzaamheden op het terrein van gebouwenbeheer en ondersteunende diensten integraal te plannen, te coördineren en te controleren. Zaken als planmatig onderhoud, controleren van de uitvoering van de schoonmaak, het toezicht houden op onderhouds- en verbouwingsprojecten en het bespreken van klachten komen daarbij aan bod. Aanvullend leert u hoe u de kwaliteit van uw facilitaire ondersteuning en dienstverlening kunt afstemmen op de verwachtingen en wensen van de schoolleiding en docenten.  

Tijdens de cursus worden de volgende onderdelen behandeld.

  • Inleiding facilitair beheer en facilitaire werkzaamheden binnen schoolgebouwen: Wat is facilitair beheer? Samenhang tussen facilitaire deelwerkzaamheden als schoonmaak, onderhoud, energie, beveiliging en veiligheid; Knelpunten bij de uitvoering, noodzakelijke organisatorische maatregelen.
  • Facilitair gebouwenbeheer: Planning, coördinatie en controle van gebouw- en onderhoudswerkzaamheden, waaronder: planmatig onderhoud, (brand)veiligheid, milieu en energiebeheer, inventarisbeheer.
  • De facilitaire en ondersteunende diensten: Planning, coördinatie en controle van ondersteunende werkzaamheden, waaronder: schoonmaak, kantinebeheer, beveiliging, receptiedienst, post-en reprobeheer.
  • De (klantgerichte) organisatie van het facilitair beheer: Werken vanuit een front office organisatie/ conciërgerie, beoordeling van storingen en klachten, prioriteitstelling bij afhandeling, de producten en dienstencatalogus.
  • Operationeel management: Werkorganisatie, werkmethoden en procedures, overleg en communicatie, toezicht en controle op (uitbestede) werkzaamheden, beoordelen van geleverde kwaliteit, aansturen en aanspreken van medewerkers en externe leveranciers.


Doelgroep
De doelgroep bestaat uit gebouwenbeheerders, (hoofd)conciërges, hoofden/ medewerkers interne dienst die werkzaam zijn op het gebied van (gebouwen)beheer in het onderwijs en die meer willen weten over de planning, de aansturing en controle van facilitaire werkzaamheden.
 

Data: De driedaagse cursus vindt plaats op 16, 23 maart en 26 april 2017 te Utrecht.
Locatie: NDC Den Hommel te Utrecht
Kosten: € 1.275,- per persoon (inclusief cursusmateriaal en overige voorzieningen).
Deze cursus is vrijgesteld van BTW-heffing.

Informatie en/of aanmelden
Kijk op www.fiac.nl of neem contact op via tel. 0252 - 340 413

Terug

Trefwoorden

Advertentie

Advertentie

December uitgave

Partners