BIS

E-mailadres Afdrukken
Rietdekkerstraat 14
2349 BM Ridderkerk
tel. +31 (0)180 - 486 777
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
www.biseducatie.nl

BIS, de audiovisuele partner voor het onderwijs

Het nut voor het onderwijs

Veel onderwijsinstellingen kennen of ontdekken de kracht van een goede audiovisuele oplossing, die kan worden geïntegreerd in de ICT-infrastructuur. Dankzij een doordachte AV architectuur komt de interactieve overdracht van informatie binnen ieders handbereik. Lessen, cursussen, presentaties, trainingen, informatiebijeenkomsten en vergaderingen verlopen dankzij de toepassing van audiovisuele apparatuur soepel en efficiënt. Door de mogelijkheid om op een eenvoudige manier een grote mate van interactiviteit te realiseren, wordt ook de indruk die u achterlaat groter.

BIS Algemeen

BIS is Europees marktleider op het gebied van het adviseren en realiseren van audiovisuele oplossingen, die maximaal tegemoet komen aan de wensen en eisen van onze opdrachtgevers. Daar komt bij dat wij altijd streven naar een goede kwaliteit en grote gebruiksvriendelijkheid. Op jaarbasis realiseert BIS duizenden ruimtes waarin meer of minder geavanceerde AV oplossingen zijn aangebracht. Dit doen wij bij tal van uiteenlopende organisaties, waaronder enkele honderden basis- en middelbare scholen en vele tientallen ROC’s, Hogescholen en Universiteiten.

Gespecialiseerde marktteams

Om onze doelmarkten van de juiste oplossingen te kunnen voorzien, heeft BIS meerdere verticale marktteams. Eén van deze marktteams is BIS Educatie, dat gespecialiseerd is in het adviseren, realiseren en implementeren van audiovisuele oplossingen voor en bij educatieve instellingen. Hierbij kunt u denken aan de totaalinrichting van leslokalen, collegezalen, gemeenschapsruimtes, auditoria, aula's en kantines, waar beeld, licht en geluid optimaal op elkaar zijn afgestemd.

klik op de foto's voor grotere afbeeldingen

U bent niet de enige die kiest voor BIS

Het BIS Educatieteam adviseert en realiseert audiovisuele oplossingen, die zijn afgestemd op de behoeften van onderwijsinstellingen. Dat wij hiervoor de juiste partij zijn, wordt bewezen door het grote aantal scholen, die wij tot onze klantenkring mogen rekenen, zoals het Scheepvaart & Transport College, de Haagse Hogeschool, Hogeschool InHolland, Deltion College, meerdere ROC’s, Universiteit Wageningen, Rijksuniversiteit Leiden, Technische Universiteiten in Eindhoven en Delft en de Technische Hogeschool Rijswijk. Maar BIS heeft ook bij tal van middelbare scholen en basisscholen audiovisuele oplossingen gerealiseerd. Ook bij u in de buurt.

Digitaal uw (rooster)informatie verspreiden

Een oplossing, die BIS veel binnen het onderwijs mag realiseren, is een geautomatiseerd systeem voor de distributie van visuele (rooster)informatie: BIS ID. Roosterwijzigingen, mededelingen, de lokalenplanning, activiteiten en andere soorten informatie, zijn met een minimaal aantal handelingen bij die mensen en op die plaatsen die u wilt bereiken. Vaak worden hiervoor LED/LCD schermen gebruikt, maar het is zelfs mogelijk om uw personeel en leerlingen/studenten real time te informeren via SMS of hun eigen PC. BIS ID kan ook worden gekoppeld aan roosterpakketten, leerlingenregistratiesystemen en toegangscontrole. Het wordt voortaan eenvoudig om te controleren wie er wel zijn en wie niet.

Digitale schoolborden

Een andere interessante oplossing is de toepassing van digitale schoolborden in leslokalen en andere onderwijsruimtes. BIS is leverancier van toonaangevende merken, zoals SMART en Legamaster. Dankzij het digitale schoolbord wordt lesgeven nog leuker, omdat u met deze slimme schoolborden de vele mogelijkheden, die het digitale tijdperk biedt, in één keer uw klas binnenhaalt. U wint aan interactie, u wint aan betrokkenheid, u wint aan plezier. En niet alleen voor u worden de lessen leuker, ook voor uw leerlingen!

Touchscreens; voor dynamiek en interactiviteit in de klas

Touchscreens (ook wel touch LCD, interactief scherm, touch display, touchscreen display of schoolbord 2.0 genoemd) zijn een verrijking voor het onderwijs. Dat is dan ook te merken aan de forse vraag naar deze schermen. BIS biedt alleen touchscreens van gerenommeerde A-merken die zich ruimschoots hebben bewezen en waarvan we de uitstekende kwaliteit (ook op de lange termijn) kunnen garanderen.

Videocommunicatie in het onderwijs

Videoconferencing is communiceren door middel van audio en video tussen twee of meer locaties. Met behulp van een PC, display, camera en microfoon, maar ook met hun tablet, kunnen leerlingen discussiëren en samenwerken met leerlingen over de hele wereld. Denk aan college op afstand, stagebegeleiding, remote samenwerken (ook internationaal), uitwisselen van onderzoeksgegevens en voortgangsbesprekingen. In onderwijsinstellingen waar het overbrengen en delen van kennis altijd centraal staat, kent het overbrengen van deze kennis nu letterlijk geen grenzen meer. Eén van de door BIS ontwikkelde toepassingen is de BIS TeleDocent (lees meer…).

E-learning: tijd- en plaatsonafhankelijk onderwijs

De informatie- en communicatietechnologie maakt het mogelijk om tijd- en plaatsonafhankelijk lessen aan te bieden én te volgen. Een ontwikkeling, die het reguliere onderwijs zeker niet kan vervangen, maar educatieve instellingen wel legio mogelijkheden biedt om het onderwijs flexibeler te maken. Zo is het eenvoudig mogelijk om lessen op te nemen, automatisch te archiveren en naar het internet te streamen, zodat deze thuis zijn te volgen. Live of op een later tijdstip. Langdurig zieke leerlingen blijven op deze manier niet alleen bij met de rest van de groep, maar kunnen actief deelnemen en voelen zich meer betrokken. Eventueel aangevuld met toetsmodules en chats met docenten.

Inrichting van auditoria en collegezalen

Bijna iedere school in het voortgezet en middelbaar onderwijs heeft wel één of meerdere auditoria of collegezalen. Ruimtes waar u aan een grote groep mensen op een heldere manier en vol impact een boodschap kunt overbrengen. Een uitmuntend audiosysteem, professionele beeldweergave en een gebruiksvriendelijk bedieningssysteem zijn onmisbaar in deze ruimtes. Uiteraard gecombineerd met de hoogste betrouwbaarheid.

Uitgebreid Serviceprogramma

Wat veel gebruikers zich niet altijd voldoende realiseren, is dat het zeer belangrijk is dat audiovisuele oplossingen goed worden onderhouden. Juist een halfjaarlijkse of jaarlijkse controle van de beelddragers, bedieningssystemen etc. kan voorkomen dat een audiovisuele oplossing aan kracht verliest als gevolg van het feit dat stof, verkeerde instellingen en andere verstorende factoren de juiste werking van de apparatuur ernstig verhinderen cq onmogelijk maken. Preventief onderhoud als bescherming van uw AV investering.

De BIS Installatiedienst

BIS voert het gehele audiovisuele traject in eigen beheer uit. Alle stappen worden door eigen personeel verzorgd; van het allereerste oriënterende onderzoek tot en met de uiteindelijke implementatie, oplevering en gebruikersinstructie. Zo ook de installatie van iedere audiovisuele oplossing op locatie. En als wij installaties zeggen, dan bedoelen wij ook écht installaties. Het voorbereidende werk, het aan de muur of het plafond bevestigen van data/videoprojectoren, digitale schoolborden, LED- en LCD schermen, audiosystemen en allerlei andere apparatuur. Ook het trekken van de benodigde bekabeling, het wegwerken van bepaalde apparatuur in bijv. het plafond of achter een projectiewand wordt door de BIS installatieteams verzorgd. Daarbij zorgen wij er natuurlijk voor dat alles keurig wordt afgewerkt, getest en gebruiksklaar wordt opgeleverd.

Gebruikerstraining

Hoewel de door BIS gerealiseerde oplossingen vaak geavanceerd zijn, zijn ze desondanks eenvoudig te gebruiken. Onze ervaring leert ons echter dat heel veel gebruikers zich beperken tot de standaardfuncties van de apparatuur en software, waardoor ze niet maximaal profiteren van de uitgebreide mogelijkheden, die ze met de gerealiseerde oplossingen hebben. Dit geldt met name voor digitale schoolborden en systemen voor (rooster)informatiedistributie. Om hier verandering in te brengen, verzorgt BIS bij u op locatie een uitgebreide en interactieve gebruikerstraining waarbij alle mogelijkheden en voordelen van de gerealiseerde oplossing en de daarbij behorende software de revue passeren.

Een stap extra

Ook de grootte van de BIS organisatie brengt voordelen met zich mee. Naast onze educatiespecialisten hebben wij 210 enthousiaste en vakbekwame mensen in dienst, die zich allemaal voor hetzelfde doel inzetten: u als onze klant maximaal tevreden stellen. En als we daar een stapje harder voor moeten zetten, dan doen we dat graag! Dit geldt voor onze adviseurs en verkopers, maar net zo goed voor onze customer service & support afdeling en onze installatiedienst. Onze customer service & support is tijdens kantooruren telefonisch en per chat bereikbaar om u met raad en daad terzijde te staan.

BIS vestigingen

BIS is onderdeel van Mood Media Corporation en verspreid over strategisch gelegen vestigingen in Europa. Ga voor de adressen van onze vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Ridderkerk, Mechelen (BE), Londen (UK), Parijs (F) en Hamburg (D) naar onze website. Op afspraak is er in onze vestigingen een specialist van BIS aanwezig om vragen te beantwoorden en om in een persoonlijk gesprek met u na te gaan welke mogelijkheden er zijn om aan de bestaande wensen te voldoen.

Meer info

Neem contact op met een van onze vestigingen of surf naar www.biseducatie.nl.

BIS Educatiebrochure (1,1 MB)

BIS Conceptencatalogus (10,7 MB)

Lees ook de artikelen:

BIS voorziet ROC van Amsterdam van audiovisuele middelen

Dominicus College kiest met BIS voor optimaal gebruikersgemak

OMO Scholengroep Helmond gaat voor totaaloplossing van BIS

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

september uitgave

Partners