Rasenberg Instruments

E-mailadres Afdrukken
Fazantlaan 7
3121 XB Schiedam
tel. +31 (0)10 - 470 48 44
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
www.fransrasenberg.nl
alt

Uw gezondheid, onze zorg!

Heeft u ook net iets te vaak last van hoofdpijn, vermoeidheid, irritatie aan ogen en keel of ademhalingsproblemen? Grote kans dat er een probleem is met het ‘binnenmilieu’ van uw schoolgebouw of klaslokaal, ofwel de omgeving waarin u een groot deel van de dag leeft en werkt. Als de binnenluchtkwaliteit niet optimaal is, kunt u of uw leerlingen daar behoorlijk last van hebben. Rasenberg Instruments kan u helpen de oorzaak van het probleem te vinden en het te verhelpen. Onze technisch adviseur binnenmilieu en binnenluchtkwaliteit is u graag van dienst.

Luchtkwaliteit onder invloed van vele factoren

Binnenluchtkwaliteit is afhankelijk van meerdere factoren: temperatuur, CO2, CO, zuurstof, vochtigheid en de aanwezigheid van vluchtige organische stoffen, ook bekend als VOS. Vluchtige organische stoffen komen voor in plastics en hebben als eigenschap dat ze bij kamertemperatuur in de vorm van schadelijke gassen vrijkomen. Die gassen veroorzaken problemen in het denkvermogen en bemoeilijken het concentratievermogen.

Het is echter lastig om te bepalen wat de precieze oorzaak is van gezondheidsklachten. Niet zelden voldoen temperatuur en CO2-niveau aan de normen, maar zijn er toch klachten. Door de wetenschappelijke achtergrond van Rasenberg Instruments is dat bedrijf als geen ander adviesbureau in staat om de werkelijke oorzaak van een slecht binnenklimaat te achterhalen.

Onafhankelijk wetenschappelijk bureau binnenmilieu

Naast het geven van advies is Rasenberg Instruments als onafhankelijk bureau ook gespecialiseerd in het ontwikkelen van nieuwe meetapparatuur voor het nauwkeurig meten van gasconcentraties en efficiënte duurzame ventilatiesystemen. Een voorbeeld daarvan is de Brainy. De Brainy zorgt voor een gezonde luchtkwaliteit en is een compleet ventilatiesysteem, én het eerste ter wereld dat zonder processor werkt. Met andere woorden, het is een ‘zelfdenkend’ systeem. De Brainy zuivert de lucht alleen op het moment dat dit nodig is. Met andere woorden, als de ruimte niet in gebruik is, dan zal de luchtsamenstelling zo goed als gelijk blijven en is er geen verversing nodig. Dit bespaart flink wat energie en kosten!

Advies op maat

Bij Rasenberg Instruments gaat het erom dat u en de kinderen op uw school zich weer gezond en fit voelen in het schoolgebouw. Daarom meten wij niet alleen het binnenmilieu, maar geven u ook adviezen ter verbetering, toegespitst op uw persoonlijke situatie.

Lees ook de volgende artikelen:

Conclusie na diverse metingen: “Gefrustreerde schooldirecteuren met handen in haar na dure investeringen en nòg een slecht binnenklimaat”

Erik Hey: “Een binnenklimaat vergelijkbaar met de frisse buitenlucht, wie wil dat nu niet voor zijn leerlingen?”

Frans Rasenberg, wetenschapper: “Een duur ventilatiesysteem is geen garantie voor een goed binnenklimaat”

Frans Rasenberg: “De lucht die de Brainy het lokaal in blaast is schoner dan de buitenlucht”

Frans Rasenberg: "De Canairy detecteert alle luchtvervuiling en verwijdert die uit het lokaal"

Zie ook:

CleanAir Monitor

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

laatste uitgave