Schoolpack brengt structuur binnen iedere onderwijsinstelling

E-mailadres Afdrukken

Met de komst van de schoolpacks beschikken de onderwijsinstellingen over een compleet systeem voor presentieregistratie, betalingsverkeer, toegangscontrole en wordt er tevens enorm bespaard – en dat alles via één schoolpas. Deze passen, inclusief benodigde apparatuur, worden aangeboden voor een all in prijs per schoolpas per jaar.

“Er is een hoop veranderd in het onderwijs.” aldus Franc van Veen van Inepro. “De scholen fuseren, worden groter en de budgetten worden steeds kleiner. Door de nieuwe onderwijsvormen zijn de leerlingen minder plaatsgebonden. De roep om overzicht, efficiency en structuur wordt navenant groter.”

Van Veen wordt regelmatig geconfronteerd met vraagstukken uit het onderwijs. “De laatste trend is dat een groot deel van het onderwijs door het ministerie wordt opgelegd een aanwezigheidsregistratie per leerling per uur bij te houden. Een klus welke vrijwel niet handmatig te klaren is. De schoolpacks bieden hier een effectieve technische voorziening in. Met hun persoonlijke schoolpas kunnen de leerlingen zich aan- en afmelden, waarna deze registratie wordt verwerkt in het schoolrooster. Makkelijker kan het niet, en de docent houdt meer tijd over voor lesgeven.”

Door de multifunctionaliteit van de schoolpassen heeft Inepro een alles in één pakket samengesteld dat met veel gejuich wordt ontvangen door de onderwijsinstellingen. “De kaart biedt andere voordelen” vervolgt hij. “Zo kan er met dezelfde kaart worden afgerekend in de kantine of bij de kopieermachine. De hele geldstroom verdwijnt daarmee, wat een enorme besparing oplevert. Bovendien wordt er tot 50% bespaard op papier en toner omdat de leerlingen zelf verantwoordelijk zijn voor het verbruik.”

In de praktijk is dit gesloten betaalsysteem de meest efficiënte manier om te betalen, maar biedt het ook een extra stuk veiligheid. Over veiligheid wil van Veen het volgende nog kwijt. “Dezelfde schoolpas is in feite een sleutel. De instelling kan bepaalde ruimtes en deuren toegankelijk maken voor leerlingen, en buitenstaanders kunnen niet zomaar naar binnen komen – goed bedoeld of niet. Dit alles regelt en beheert de school zelf met een eenvoudig softwarepakket met Microsoft Excel 2007 – look, waarmee alles ingesteld en geregistreerd wordt.”

Als aanvullende of losse module heeft Inepro een pakket voor digitale aanwezigheidscontrole beschikbaar. Een compleet pakket met 8 aanmeldpunten en bijbehorende software is te koppelen aan bestaande administratiesystemen zoals @VO, Magister en nOISe.

Zie ook: www.schoolpacks.nl

Terug naar de bedrijfspresentatie van Inepro

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

december uitgave

Partners