Cormet Schoolcatering met leerbedrijf actief in ROCmedia

E-mailadres Afdrukken

“Uiteraard is Cormet Schoolcatering betrokken bij de ontwikkeling van ROCmedia, waarin het Da Vinci College het voortouw heeft genomen.” Rijkent Cornelius legt uit dat zijn schoolcateringformule gebaseerd is op kennis van het primaire proces en daar maakt communicatie met leerlingen een belangrijk deel van uit. Een multimediaal communicatiesysteem als ROCmedia past precies in de belevingswereld van jongeren.

Op het Da Vinci College is Cormet School-catering gestart met een leerwerkbedrijf. Zij verzorgt met zoveel mogelijk inzet van leerlingen, alle catering op het Leerpark. Omdat het de bedoeling is in de toekomst met het Grand Café Bellissimo ook klanten in de wijde omgeving te bedienen, is goede communicatie welkom. Behalve een Grand Café is er een groot leerlingenrestaurant, banquetting/vergaderingservice, automaten etc. Het conferentiecentrum, dat samen met het Da Vinci College wordt geëxploiteerd, wordt commercieel verhuurd. “Dus het bedrijfsleven is behoorlijk geïntegreerd in het hele gebeuren.”

Van opleiding naar vaste baan

Rijkent Cornelius (rechts) van Cormet Schoolcatering en Kees Zwartbol. Kees werkt voor Cormet als Manager Catering Drechtstreden en is verantwoordelijk voor de catering in alle locaties van het Da Vinci College.

Grand Café Bellissimo is toegankelijk voor groepen, partijen, bruiloften, waarvan het verzorgingsgebied een aanpalende woonwijk is van een paar duizend huizen, compleet met winkels. De weg waar het Leerpark nu ligt wordt straks een autovrije boulevard, een waterpartij met een brug er overheen. En daar krijgen we een groot terras. Hier tegenover komt een station. Dus dit wordt een heel drukke plek in de toekomst. Volgens de planning wordt het een heel mooi gebied. De infrastructuur rond het Leerpark is over twee jaar klaar, toch is Rijkent er van overtuigd dat dit een toplocatie wordt.
Hoewel dit Grand Café commercieel wordt geëxploiteerd, gebeurt dat zoveel mogelijk in combinatie met de horeca-opleiding. Het voordeel van een leerwerkbedrijf is dat van personeelschaarste nauwelijks sprake is. Rijkent Cornelius: “Vmbo-leerlingen kunnen praktische ervaringen opdoen en gemakkelijk doorstromen naar het mbo. Leerlingen die heel goed zijn en boven komen drijven die probeer je natuurlijk vast te houden voor een baan op deze locatie of voor andere locaties in de regio. Dus je hebt ook het voordeel dat je kunt zien of het gemotiveerde medewerkers zijn. We beschikken over een professionele keuken, met ruimte voor twee leerlingen die dus altijd meedraaien. Dus we hebben meestal twee leerlingen in de bediening, twee in de keuken, één man in de keuken die alles coördineert en één of twee mensen achter de bar voor de uitgifte.”

Organisatie van binnenuit

De leerlingen staan onder de bezielende leiding van Kees Zwartbol. Hij is vanuit het Da Vinci College bij Cormet Schoolcatering gedetacheerd en de manager van het hele gebeuren.
Kees Zwartbol: “Ik heb de leiding over de regio Dordrecht. Daar valt het Da Vinci College, Insula College, Dalton College, Develsteincollege en een heleboel buitenlocaties onder. In het onderwijsleerbedrijf hier participeer ik ook mee.” Kees heeft als bedrijfsleider drie jaar ervaring met een onderwijsleerbedrijf in het vmbo van het Insula College. “De leerlingen lopen hier op de werkvloer mee. Volgend schooljaar krijgt het Da Vinci College ook weer een horecaopleiding. Dit vergemakkelijkt de doorstroming, want die gaan de praktijkopleiding hier in het Grand Café doen, zowel in de keuken als in de bediening. Vanuit Cormet gaan mensen dat aansturen. Volgens Rijkent Cornelius is Kees de spin in het web. Hij komt vanuit het Da Vinci en kent de weg dus goed. Kees Zwartbol: “Je kent de mensen, weet hoe ze reageren op bepaalde dingen, je kent de cultuur van de school. En omdat ik in dat onderwijsleerbedrijf gezeten heb ken je ook de cultuur bij het Insula College en het Dalton College.”

Bekijk voor meer informatie de bedrijfspresentatie van Cormet Schoolcatering

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Advertentie

Agenda

Geen evenementen

mei uitgave

Partners