Roel Vermaat, MK2 Supplies: “Met de nieuwe ‘multimedia-automaat’ verlenen scholen meer service aan studenten”

E-mailadres Afdrukken

Bij de keuze voor een onderwijsinstelling wordt serviceverlening aan de student mee gewogen. Met de introductie van een multimedia-automaat kan een onderwijsinstelling niet alleen deze servicegraad verhogen, maar ook extra omzet genereren. Hiermee snijdt het mes aan twee kanten. In een tijd dat ook onderwijsinstellingen hebben te kampen met bezuinigingen en een hogere prestatiedruk, is deze nieuwe vendingmachine voor multimedia-producten een uitkomst.

Roel Vermaat, bedenker van de vendingmachine en directeur van MK2 Supplies, het bedrijf dat de automaat ontwikkelde, zegt de ontwikkelingen op de onderwijsmarkt te volgen. Daarbij beriep hij zich op de uitkomsten van een markt- en klantonderzoek dat Magna Carta in de onderwijssector heeft uitgevoerd. Daaruit blijkt dat ‘onbemande dienstverlening’, zoals met deze vendingmachine, direct aansluit bij de behoeftes van zowel studenten als onderwijsinstellingen.

“Het nieuwe leren”

Vooral in ROC’s en hogescholen zijn studenten in de stageperiode zeer onregelmatig aanwezig. Daar komt bij dat onderwijsinstellingen steeds meer te maken krijgen met het fenomeen ‘het nieuwe leren’. Studenten kunnen dan plaats- en tijdonafhankelijk studeren. Onderwijsinstellingen spelen hierop in door bijvoorbeeld verlengde openingstijden, flexplekken, avondschool en ‘summerschool’. Met het aanbieden van in dit geval AV- en ICT-artikelen in een vendingmachine hoeft de serviceverlening er niet onder te leiden. Zo hebben docenten, medewerkers en studenten de multimedia-producten, ook buiten de reguliere lesuren, altijd binnen handbereik.

De machine is een ‘snoepautomaat’, die geheel naar wens gevuld kan worden met een zeer breed scala aan AV- en ICT-gerelateerde producten, zoals USB-sticks, batterijen, portable harddrives en telefoonladers. Maar ook onder andere adapters, muizen, koptelefoons, iPad-laders, cd’s, dvd’s en blue tooth-dongels kunnen in de automaat geplaatst worden. Studenten en personeel kunnen de producten betalen met een chipknip. Voor studenten een uitkomst als zij iets op dit gebied nodig hebben, voor onderwijsinstellingen een echte ‘ontzorger’.

Extra service

Daarnaast is de multimedia-automaat volgens Roel Vermaat onderscheidend in de markt: ‘Er bestaat al een soortgelijke automaat met kantoorartikelen. In deze multimedia-automaat zijn wij als MK2 in staat de nieuwste multimediaproducten aan te bieden, die zelfs nog niet in de winkel worden verkocht. Daarmee bieden we studenten, die vaak voorop lopen in het toepassen van de nieuwste technologieën, een extra service.’

Introductie multimedia-automaat

De machine kan geheel naar wens gevuld worden met een zeer breed scala aan AV- en ICT-gerelateerde producten, zoals USB-sticks, batterijen, portable harddrives en telefoonladers. Maar ook onder andere adapters, muizen, koptelefoons, iPad-laders, cd’s, dvd’s en blue tooth-dongels kunnen in de automaat geplaatst worden. Studenten en personeel kunnen de producten betalen met een chipknip. Voor studenten een uitkomst als zij iets op dit gebied nodig hebben, voor onderwijsinstellingen een echte ‘ontzorger’.

Doordat de gehele uitgifte van AV- en ICT-producten via de vendingmachine plaatsvindt heeft de facilitaire dienst daar geen omkijken naar. Omdat MK2 Supplies ervoor zorgt dat er in de vendingmachine altijd voldoende voorraad aanwezig is, wordt ook de Afdeling Inkoop van een onderwijsinstelling ontlast. Daar komt bij dat het assortiment per locatie op de behoefte van de studenten wordt afgestemd. Bovendien is er van out-of-stock geen sprake. Ook dat noemde Roel Vermaat een groot voordeel. “Want nee-verkopen is dodelijk”.

Kostenbesparing

De nieuwe vendingmachine zorgt voor een forse kostenbesparing. Zo hoeven organisaties minder personeel vrij te maken voor de afgifte van AV- en ICT-producten op een bemand servicepunt. Roel Vermaat: ‘Tijdens de Onderwijsdagen kregen we vanuit verschillende onderwijsinstellingen al erg enthousiaste reacties. De verwachting is dat de multimedia-automaat in 2012 binnen de eerste instellingen geplaatst zal worden.’ Naast de ‘standaard’ vendingmachine biedt MK2 Supplies uitgebreidere opties, waarmee de dienstverlening geheel op maat gemaakt kan worden. MK2 Supplies plaatst de vendingmachine bovendien op locatie en biedt verschillende plaatsingsovereenkomsten aan.

Neem voor meer informatie contact op met: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of kijk op www.mk2supplies.nl

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Advertentie

Advertentie

Maart uitgave

Partners