Henk Langerak en Pieter Plug, Christelijke Hogeschool Ede: “Zo-Vital, geeft onze kernwaarden door aan onze studenten”

E-mailadres Afdrukken

De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) maakt zich sterk voor het ontdekken en ontwikkelen van talenten bij jongeren. Dit moet leiden tot een volwaardig deelnemer aan onze samenleving. Dat vindt zij noodzakelijk omdat onze samenleving mensen nodig heeft, die stevig in hun schoenen staan en er kunnen zijn voor de ander. De CHE heeft aantrekkingskracht op christelijke studenten. Dat zij uit heel het land zich tijdens hun studiejaren in Ede vestigen is niet zo verwonderlijk. De huisvesting is er goed geregeld en je vindt er gezelligheid en diepgang bij een studentenvereniging of kerkgemeenschap naar keuze. Naast veel sportmogelijkheden is er van alles te beleven.

De geheel verbouwde CHE vormt met het ROC A12 en diverse christelijke VO-scholen de Kenniscampus Ede, waarbij ook appartementencomplexen zijn gelegen. Een kwart van de ruim vierduizend CHE-studenten woont op kamers, vandaar dat in Ede en Wageningen verschillende christelijke studentenverenigingen actief zijn. Zij organiseren gezellige avonden, bezinningsmomenten, theatervoorstellingen, feesten of sportdagen. De kracht van deze marketing heeft zijn invloed op de groei van het aantal studenten wel bewezen.

v.l.n.r.: Henk Langerak, Joost Vinck en Pieter Plug


Henk Langerak en Pieter Plug, verantwoordelijk voor Huisvesting en Beheer en Inkoop, vinden dat de interne organisatie daarop moet anticiperen. Immers het succes van het groeiend aantal studenten wordt mede bepaald door de samenwerking met de partners. Dit zijn niet alleen de bestaande samenwerkingen met leveranciers of producenten, maar ook overheidsorganisaties (lokaal en landelijk) en andere partners (privaat en publiek) die bijdragen aan een bewuste leefstijl. Door alle stakeholders te verbinden, integraal samen te werken en draagvlak te creëren, kunnen we gezamenlijk onze doelen bereiken.

Service op maat
Omdat de onderwijswereld voortdurend in beweging is, verlangen zij dat de cateraar meebeweegt. Ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op. Het is aan hen de taak om hierop te blijven anticiperen. Zo wil de CHE voor haar studenten en medewerkers niet alleen een leergemeenschap zijn, maar ook een leefgemeenschap. Met dit uitgangspunt is Zo-vital samen met de CHE aan de slag gegaan. Dit resulteerde in drie op maat gemaakte concepten met elk een eigen karakter, dimensie en bijbehorende eigenschappen. In deze nieuwe concepten zijn catering, horeca en retail sterk met elkaar verweven.

Voor wat de catering betreft vinden beide heren Zo-vital een prima verlengstuk van deze gedachte. Zij hanteren geen ‘dichtgeregelde’ concepten met standaardisatie, hiërarchie en beheersing als belangrijkste uitgangspunten. Joost Vinck, manager operating van Zo-Vital: “Kaders zijn nodig, maar die moeten wel ruimte bieden aan nieuwe ontwikkelingen. Zo passen onze gasten hun voorkeuren voortdurend aan op veranderingen in hun omgeving. En daar spelen wij met onze dienstverlening graag flexibel op in. Dit doen wij door goed te luisteren naar de wensen van onze opdrachtgevers en gasten. Ook anticiperen wij tijdig op belangrijke trends in de horeca- en retailbranche en staan wij garant voor locatiespecifiek maatwerk.”
 

Voor het restaurant binnen de Christelijk Hogeschool Ede heeft Zo-Vital CHEw ontwikkeld. Hierin wordt een aantrekkelijk en afwisselend assortiment aangeboden dat alleen uit verse ingrediënten bestaat.
Volgens Joost Vinck ligt naast het leveren van diverse service- en non-foodartikelen zoals kantoorartikelen, bij Mox het accent op uitbreiding van de service aan studenten en medewerkers van de Christelijke Hogeschool Ede.

Restauratieve formule
Joost Vinck: “Voor het restaurant binnen de Christelijk Hogeschool Ede hebben we CHEw ontwikkeld. Hierin wordt een aantrekkelijk en afwisselend assortiment aangeboden dat alleen uit verse ingrediënten bestaat. Bij CHEw kunnen studenten onder andere terecht voor gezonde salades, heerlijke broodproducten, warme maaltijden en verse soepen.” Henk Langerak vult aan: “CHEw zorgt voor een gewaardeerde break in een ongedwongen en gemoedelijke sfeer. Vooral live cooking als centraal element wordt door de studenten gewaardeerd.”

Extra service-assortiment
Wie wat haast heeft, kan bij Mox terecht. Dit is een speciale afdeling, waar studenten terecht kunnen voor producten waarbij snelheid en gemak voorop staan. Mox biedt niet alleen eten en drinken voor elk moment van de dag, maar ook een klein assortiment, dagelijkse boodschappen en drogisterijproducten. Volgens Joost Vinck ligt naast het leveren van diverse service- en non-foodartikelen zoals kantoorartikelen, bij Mox het accent op uitbreiding van de service aan studenten en medewerkers van de Christelijke Hogeschool Ede. Hierbij zegt hij de maatschappelijke ontwikkelingen te volgen, waarbij 'out of the box denken' noodzakelijk zal zijn. Daarbij horen artikelen voor lichaamsverzorging en ict. Artikelen waar studenten ter plaatse plotseling om verlegen kunnen zitten.

Ontmoeten en verwennen
Squeezed & Roasted is de plek waar studenten terecht kunnen voor de allerbeste kop koffie. Joost Vinck zegt hiermee niet te overdrijven. De koffie die zij aanbieden komt van Peeze, die door onderzoek van het AD gekwalificeerd is tot de beste van Nederland. Daarnaast worden hier de lekkerste smoothies en verse sappen ter plekke bereid. Gegrilde sandwiches en zoete lekkernijen worden geserveerd op een plaats waar studenten elkaar ontmoeten en socializen. Squeezed & Roosted is de perfecte plek voor een echt verwenmoment.

Over de doorontwikkeling van de dienstverlening zeggen Henk Langerak en Pieter Plug tevreden te zijn. Door de samenwerking met studenten en medewerkers en (regionale) ondernemers ervaren onze gasten meer binding met de catering. Inspelen op nieuwe ontwikkelingen en behoeften is een continue en creatief proces. Zij ervaren de waarde van de drie uitgangspunten: regionale samenwerking, co-creatie en lokaal ondernemerschap aan den lijve. “Er wordt meegedachten met de behoefte van onze onderwijsinstelling.”

Gezonder eetpatroon
Volgens Joost Vinck hoort gezonde voeding bij een gezonde leefstijl, net zoals voldoende nachtrust, niet roken en een matig alcoholgebruik. “Voor het stimuleren van een gezonder eetpatroon is een gezond assortiment natuurlijk een voorwaarde. Een veel grotere uitdaging is echter de gedragsverandering bij de studenten. Pas wanneer onze gasten gezond eten associëren met fijn, prettig, lekker en leuk, zorgt dit er volgens ons voor dat de gezonde producten ook daadwerkelijk gekocht en genuttigd worden.”

Regionale economie
Henk Langerak en Pieter Plug tot slot: “Wij merken dat onze studenten en medewerkers de presentatie en uitstraling van de counter en corner steeds belangrijker vinden. Het stimuleert hen om van de cateringfaciliteiten gebruik. Joost Vinck vult aan: “Wij creëren daarom verkooppunten met een stijlvolle en aantrekkelijke uitstraling. Wij bundelen onze krachten met die van alle stakeholders. Samen staan we sterk en vullen we elkaars kwaliteiten aan. Deze samenwerking versterkt de regionale economie, verkleint onze ecologische voetafdruk en creëert een ideale voedingsbodem voor innovaties.”

www.zo-vital.nl

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

laatste uitgave