Een school voor de buurt

E-mailadres Afdrukken

De Bisschop Bekkersschool in Groningen hoopt met een nieuwe school nog beter in te kunnen spelen op de problematiek in de wijk Paddepoel.

Directeur Wally van der Vlugt van deze Daltonschool vertelt (7 min) hoe zij dit voor zich ziet. 

 

Veel armoede

Zo’n 30% van de kinderen in de wijk Paddepoel leeft onder de armoedegrens en 80% van de kinderen op school komt uit een gezin met een laag inkomen. Dat is veel. Met ontbijt op school, een brugfunctionaris en veel extra’s weet deze school de kinderen goed op weg te helpen. 

Fijne plekWally van der Vlugt voor de Bisschop Bekkersschool

De onderwijsresultaten van de school zijn goed, vertelt Wally. Toch trekt de school nauwelijks ouders die het wat breder hebben. Wally hoopt met de nieuwe school alle kinderen uit de wijk een fijne plek te bieden. En niet alleen de kinderen. De school wil ook wat voor de volwassenen uit de buurt betekenen.

Bredere functie

Ze wordt hierin ondersteund door het schoolbestuur en de gemeente Groningen. De school staat bovenaan de lijst van het Integraal Huisvestingsplan van de gemeente. Wally: “We hebben als school een lage drempel. Als we in de nieuwbouw ook een kookruimte, werkplaats en creatieve plek hebben, kunnen we meer voor de buurt betekenen.”

Bouwen aan kwaliteit

Er is veel oud en nieuw beleid dat om een betere fysieke vertaling vraagt. Dat geldt zeker voor onderwijshuisvesting. Daarom staat dit onderwerp ook hoog op de agenda van Bouwstenen.

Meedoen?

Dat kan. Op 14 april 2021 organiseren we een netwerkbijeenkomst rond dit thema voor huisvestingsmedewerkers van scholen en gemeenten. En samen met partners vertalen we beleid naar ruimte.

Word ook partner of informeer naar de mogelijkheden via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 033 - 258 4337.

Meer informatie

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Agenda

04 november: Privacy in het onderwijs

Laatste uitgave