Nog flinke slag te maken bij verduurzamen scholen

E-mailadres Afdrukken

Veel scholen hebben beleid (in de maak) voor het verduurzamen van hun eigen gebouwen. Om dat uit te voeren moet er nog een flinke slag worden gemaakt, zo blijkt uit een Bouwstenen-enquête.

Aan de enquête deden uiteenlopende scholen mee; kleine en grote met 1 tot 72 panden in de portefeuille. Ruim 60% heeft in beeld welke panden ook op termijn tot de kernvoorraad behoren en verduurzaamd moeten worden. Ook is er vaak een vertaling gemaakt naar de duurzaamheidsmaatregelen. Maar de enquête laat ook duidelijk zien dat er nog heel wat moet gebeuren om het eigen duurzaamheidsbeleid te operationaliseren.

 

Kansen door nieuwbouw

Deelnemende scholen verwachten het meest van verduurzaming door nieuwbouw en renovatie en via speciale budgetten. Ze verwachten niet dat de beleidsdoelen van de eigen organisatie helemaal worden gehaald. Het gebrek aan geld en tijd worden het vaakst als knelpunt genoemd. 

 

Samen oplossen

De enquête is ook onder gemeenten gehouden en via de VNG, PO-Raad en VO-raad verspreid. Scholen staan vaak voor dezelfde vraagstukken als gemeenten. Daarbij hebben partijen elkaar vaak voor de verduurzaming nodig. Ze werken daarvoor in Bouwstenen-verband ook landelijk samen. De VNG, PO-Raad en VO-raad ondersteunen dit initiatief.

 
 

Uitwerking 

In de komende periode wordt in Bouwstenen-verband samengewerkt aan de verduurzaming van het vastgoed, wordt er kennis en informatie gedeeld en worden er tools ontwikkeld.

Ook meedoen? Word partner van Bouwstenen en bespaar tijd en geld door samen op te trekken.

Partner worden

Meer informatie

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Laatste uitgave