Klus (nog niet) klaar

E-mailadres Afdrukken

De Haagse Scholen en het Carmelcollege hebben op tijd voldaan aan de informatieplicht rond de energiebesparingsmaatregelen die ze in het kader van de Wet milieubeheer geacht worden te nemen. Dat geldt niet voor alle scholen.

In totaal zouden naar schatting zo’n 4.500 onderwijsinstellingen voor 1 juli 2019 via een portal bij RVO moeten aangeven welke maatregelen ze hebben getroffen om energie te besparen. Het gaat om maatregelen die binnen 5 jaar kunnen worden terugverdiend. In de praktijk zijn dat er veel minder.

Sterke stijging

Het aantal registraties is afgelopen weken sterk gestegen, tot meer dan 3.000 per week. Veel organisaties hebben eerst intern de gegevens verzameld en ze vlak voor 1 juli in de portal ingevoerd. Zo is ook Stichting de Haagse Scholen er in geslaagd om op tijd voor al haar 42 scholen via een XML bestand te voldoen aan de informatieplicht energiebesparing! 

Enorme inspanningLeo van Wijchen, Carmelcollege

Andrea d'Acona van de Haagse Scholen: "Mijn collega Karlijn en ik hebben er uren in gestoken maar het is gelukt." Dat geldt ook voor het Carmelcollege. Leo van Wijchen, teamleider huisvesting & facilities: "We hebben inmiddels de bevestiging ontvangen dat wij tijdig aan de informatieplicht hebben voldaan. Het was een enorme inspanning, maar we hebben het met externe ondersteuning gelukkig op tijd voor elkaar gekregen." 

Nog niet klaar

Ondanks dat het aantal registraties de afgelopen weken sterk is gestegen, is het niet alle scholen gelukt alles op tijd klaar te krijgen. Er zijn ook nog veel organisaties (in termen van de wet ‘inrichtingen’) die hun gegevens nog moeten invoeren. Dat kan nog want de portal blijft, anders dan eerder bericht, nog het hele jaar open. Maar ook nadat de gegevens zijn ingevoerd zijn we nog niet klaar. Na het inzicht in het energiegebruik, begint het echte werk pas.  

 
 

Meedoen?

Dat kan. Word partner van Bouwstenen, meld u aan voor het netwerk Onderwijs en blijf aangehaakt bij de vele ontwikkelingen rond onderwijshuisvesting.

 

 

Meer informatie

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

december uitgave

Partners