Actualiteitencollege Informatieplicht

E-mailadres Afdrukken

In het kader van de Wet milieubeheer zijn scholen verplicht energiemaatregelen te treffen. Ook moeten ze vóór 1 juli 2019 via een eLoket het Rijk informeren welke erkende maatregelen ze wel en niet hebben getroffen.

De informatieplicht geldt voor inrichtingen (locaties) die onder de Wet milieubeheer vallen en meer dan 50.000 kWh elektriciteit en/of meer dan 25.000 m3 gas per jaar gebruiken; zo’n beetje 10 keer het gebruik van een gemiddeld huishouden. Dat betekent dat vrijwel alle 1.600 locaties van VO-scholen en ongeveer 25 procent van de 6.000 PO-locaties (1.500 locaties) voor 1 juli 2019 in beeld moeten hebben of ze al dan niet alle energiemaatregelen hebben getroffen die zich in 5 jaar terugverdienen; de zogenaamde ‘erkende maatregelen’.

Het hele artikel van het afgelopen nummer kunt u hier lezen.

Op 26 maart 2019 organiseert Bouwstenen een actualiteitencollege rondom de Informatieplicht Wet Milieubeheer en wat daar nog meer bij komt kijken. Iedereen kan zich aanmelden.

Na het volgen van dit actualiteitencollege weet je wat er zoal komt kijken bij energiebesparing en de informatieplicht in het kader van de Wet Milieubeheer en bij wie je met je vragen terecht kunt.

Tijdens het programma:

  • gaan we kort in op hetgeen het rijk van ons vraagt;

  • delen we de ervaring die een school (Carmelcollege), een gemeentepand (Arnhem) en een sportaccommodatie (Arnhem) met de informatieplicht hebben opgedaan;

  • gaan we aan de slag met een (globale) planning voor het vervolg;

  • krijgt u allerlei tips en praktische informatie mee naar huis.  

Daarbij is er uiteraard veel ruimte voor onderlinge uitwisseling en kijken we ook naar eventueel nieuwe activiteiten die we in Bouwstenen-verband kunnen oppakken.

 

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Laatste uitgave