Aanpak verduurzamen Avans Hogeschool

E-mailadres Afdrukken

Voor het afgelopen nummer van Schoolfacilities schoven vijf werknemers van Avans aan voor een interview in het Grand Café van de hogeschool in Breda. Stuk voor stuk vertelden ze vol passie over het realiseren van de duurzaamheidsambities van de hogeschool.

Draagvlak

Sinds 2013 is bijdragen aan een duurzame samenleving één van de speerpunten van Avans. Bewust koos de hogeschool ervoor om de inhoud van het onderwijs als eerste te verduurzamen. Sanne Damsma, waarnemend programmamanager Avans Duurzaam: "We wilden zo snel mogelijk draagvlak onder docenten en studenten creëren."

Bedrijfsvoering

In 2030 wil Avans een circulaire bedrijfsvoering hebben die enkel op duurzame energie draait, waarbij afval als grondstof dient voor nieuwe materialen. Bij die ambitie horen onder meer een nieuw, energieneutraal gebouw en meer lessen op afstand om zo de CO2-uitstoot van het reizen terug te dringen.

Bijeenkomst

Bouwstenen voor Sociaal organiseert samen met de betrokkenen uit dit interview een kennisbijeenkomst voor primair, voortgezet en hoger onderwijs over de duurzaamheidsaanpak van Avans en hoe dit te vertalen naar de eigen organisatie. Deze bijeenkomst vindt plaats op 17 januari van 10 tot 13 (met lunch) in Breda.

Aanmelden kan hier.

Doel van deze bijeenkomst is inspiratie op te doen voor activiteiten in de eigen organisatie. En omdat we er toch zijn delen we ook graag meteen de ervaring met verschillende energie-maatregelen. Wat werkt wel en wat niet?

Meer informatie:

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Agenda

04 november: Privacy in het onderwijs

Laatste uitgave