Het onderwijs in 2030

E-mailadres Afdrukken

De gemeente Rotterdam presenteert 4 december 2018, tijdens de Jaarbijeenkomst van Bouwstenen voor Sociaal, de video Gebouwd voor de Toekomst. De video draait om de vraag: hoe ziet de leeromgeving voor het primair en voortgezet onderwijs er in 2030 uit?

Skyline RotterdamRotterdam wil in 2030 een passende leeromgeving bieden voor kinderen tot 17 jaar. Daarvoor organiseerde de gemeente afgelopen zomer de prijsvraag School van de Toekomst. Uit de vele inzendingen selecteerde Rotterdam zes prikkelende visies die als inspiratie zullen dienen voor het toekomstige onderwijs in de Maasstad.

Waar gaat de video over?

In de video zijn de zes inzendingen gecombineerd met verhalen uit een tour die de gemeente Rotterdam met de prijswinnaars en schoolbesturen in november doen langs verschillende scholen in het land. De leerlingen van nu komen aan het woord in kinderpanels uit het primair en voortgezet (speciaal) onderwijs. Met de 3D-bril op komen onderwijskundige visie en ruimtelijke functionaliteit samen.

In de video worden deze thema’s behandeld:

  • Relatie tussen leerling en leerkracht;
  • Technologische en maatschappelijke ontwikkelingen (krijg ik straks les van robots?);
  • Organisatie van een school;
  • De plek(ken) waar kinderen leren;
  • Rol van de school in het leefgebied van de leerlingen.

Aanmelden

Interesse om de première van Gebouwd voor de Toekomst bij te wonen? Meld u dan aan voor de Jaarbijeenkomst van Bouwstenen voor Sociaal via www.bouwstenen.nl/jaarbijeenkomst.

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Advertentie

Agenda

Geen evenementen

maart uitgave

Partners