Aansluiten bij de lokale agenda

E-mailadres Afdrukken
Ontmoeten, buitenspelen en een duurzame leeromgeving gericht op activiteiten zijn belangrijke punten voor de lokale agenda, vinden besturen in het onderwijs. Maar hoe geef je zoiets vorm?

In Schoolfacilities, editie juni 2018 vertellen de onderwijsorganisaties Mijnplein, Stichting Meerkring en Voila Leusden hoe zij dat doen. Zo organiseerde Mijnplein samen met de collega's van De Mare en de gemeente Olst-Wijhe een prijsvraag, waarin kinderen konden aangeven hoe hun ideale school eruit ziet. Louis Zijderveld van Mijnplein vertelt wat daar uit kwam. Tegelijkertijd moet je in de gaten houden dat je het kerndoel van onderwijs niet uit het oog verliest. "Een school is geen socio-cultureel centrum", benaderukt Wichert Eikelenboom van Voila Leuden.

Lees hier het volledige artikel

Bijzondere ontmoetingen

Bouwstenen voor Sociaal organiseert donderdag 20 september 2018 een bijeenkomst voor bestuurders en directeuren in het onderwijs over het begrip 'ontmoeten': wat betekent ontmoeten in de context van het onderwijs (waarom, wat) en wat vraagt dat van het schoolbestuur qua organisatie en inrichting van gebouwen en buitenruimte?

We behandelen het begrip 'ontmoeten' tijdens een etentje in Café De Rooie Cent. Via het menu leiden we u door het programma en gaat u met uw tafelgenoten in gesprek.

Via de website van Bouwstenen voor Sociaal kunt u zich aanmelden. Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos.

 

Datum, tijd en locatie

Donderdag 20 september
17.00 - 20.00 u.
De Rooie Cent, Hooglandseweg Zuid 34 in Amersfoort 

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Advertentie

Agenda

Geen evenementen

maart uitgave

Partners