Informatiesystemen voor onderwijs

E-mailadres Afdrukken

Vanuit het oogpunt van kostenbesparing en risicobeheersing zijn goede informatiesystemen voor vastgoed en facilitymanagement onontbeerlijk. Ook dit jaar is door Bouwstenen onderzoek gedaan naar het aanbod van managementsystemen.


Bijna alle systemen bedienen meerdere doelgroepen, gemeenten, onderwijs, corporaties en zorg, en hebben een specifieke focus, strategisch, assetmanagement, beheer en services. Ook zijn er verschillen wat betreft technische mogelijkheden en type contracten voor gebruik van het systeem.

Weet wat u wilt
Wie de overzichten bekijkt, kan het gaan duizelen. Er zijn immers vele verschillende mogelijkheden. Daarom is het belangrijk goed te weten welke informatiebehoefte de organisatie heeft, voordat u overgaat tot (voor)selectie van systemen. Daarnaast is het aan te bevelen om onderzoek te doen naar de oorsprong en referenties van systemen: de meeste systemen kunnen omgaan met een meerjarige financiële prognose, maar wat dat precies betekent, verschilt weer per systeem. Financiële gegevens kunnen betrekking hebben op bijvoorbeeld kapitaallasten, servicekosten, factuurstromen of onderhoudsprognoses. Goed met elkaar doorpraten over de begrippen is dus belangrijk.

Gebruikerservaring
Opvallende conclusie die getrokken kan worden uit de respons van 149 gebruikers is dat software voor informatiemanagement in vastgoed en facilitymanagement steeds kritischer wordt beoordeeld. Tot nog toe weten de softwareleveranciers hun klanten met service tevreden te houden. Zij zullen echter rekening moeten houden met een groeiende groep van gebruikers die scherper letten op de prijs/kwaliteitverhouding.

Kortom: Na jaren waarin gebruikers door beperkte financiële middelen gedwongen werden met het bestaande systeem verder te werken, lijkt er weer beweging te komen in de softwaremarkt.

Lees hier het hele artikel.

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Advertentie

Juni uitgave

Partners