Bedrijfsvoering

Facilitair Bedrijf

De nieuwe Schoolfacilities is uit!

De nieuwste Schoolfacilities ligt weer voor je klaar! Lees alles over verduurzamen met koffiebekers, de beste werkplekken in het onderwijs en de eerste vegetarische faculteit van Nederland. Wil je ook het nummer (digitaal) doorbladeren? Neem dan ook een abonnement op Schoolfacilities en ontvang het laatste nummer in je inbox! 

 
Management

Voorbereid op nieuwe scholen

De gemeente Lansingerland heeft zich goed voorbereid op de Wet Meer Ruimte voor Nieuwe Scholen die 1 juni 2021 in werking treedt. Deze wet maakt het mogelijk om nieuwe scholen te stichten op basis van belangstelling van ouders (marktonderzoek) en heeft ook ruimtelijke consequenties.  

Management

Afspraak is afspraak!


Wat zijn de do's en don'ts bij het opstellen van een contract voor bijvoorbeeld inkoop, schoonmaak of ICT? Yvo Rampersad en Marjoleine van Leerdam, beiden advocaat bij TK advocaten geven antwoord op de vragen vanuit het werkveld. Deze vragen zijn ook beantwoord tijdens de bijeenkomst van het netwerk Bedrijfsvoering op 3 juni 2021.

Management

Onderwijs in tijden van corona


Onderwijs in tijden van corona: dat is juridisch gezien best complex. Daarom schetsen PCBO Amersfoort, TK advocaten en Schoolfacilities een aantal praktijksituaties met suggesties hoe te handelen. Dat doen we aan de hand van vijf thema's, zoals ook op 11 maart 2021 is besproken met het netwerk Bedrijfsvoering.

Management

Een school voor de buurt

Een school voor de buurt

De Bisschop Bekkersschool in Groningen hoopt met een nieuwe school nog beter in te kunnen spelen op de problematiek in de wijk Paddepoel.

Management

Strakkere regie op onderwijs

In het rapport De Staat van het Onderwijs geeft de Inspectie aan hoe het onderwijs naar haar oordeel in 2019 heeft gefunctioneerd. Op alle onderwijsniveaus zijn er zaken te verbeteren. De inspectie pleit voor strakkere regie en meer eenheid.

Opleidingen

Na de zomer weer van start

Er moet, als gevolg van corona, veel geregeld worden om het eerstejaars onderwijs na de zomervakantie weer op de starten. Mirjam Bril, onderwijskundig adviseur bij de Hogeschool Rotterdam, vertelt wat er zoal bij komt kijken.

Management

Scholen na de meivakantie (deels) weer open

Scholen na de meivakantie (deels) weer open

Tijdens de persconferentie van 21 april heeft het kabinet bekend gemaakt dat kinderopvangcentra, scholen voor speciaal onderwijs en basisscholen vanaf 11 mei weer open mogen. Het voortgezet onderwijs volgt mogelijk vanaf 1 juni waarbij de anderhalvemeter-regel zal gelden. MBO, HBO en universiteiten blijven gesloten. 

Management

Nog flinke slag te maken bij verduurzamen scholen

Veel scholen hebben beleid (in de maak) voor het verduurzamen van hun eigen gebouwen. Om dat uit te voeren moet er nog een flinke slag worden gemaakt, zo blijkt uit een Bouwstenen-enquête.

Trefwoorden

Laatste uitgave