help
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Studiedag: Leer veilig en verantwoord werken in uw schoolkantine
Vrijdag, 12 Oktober 2018

De maatschappelijke druk om binnen het onderwijs zorg te besteden aan gezond(er) eetgedrag bij jongeren is groot. Onderwijsinstellingen worden aangespoord om gezonde leefstijlkeuzes te stimuleren met behulp van een verantwoord assortiment. Daarnaast is er de verplichting vanuit de warenwet die voorschrijft dat schoolkantines moeten werken met de Hygienecode (HACCP). Als gevolg hiervan worden er steeds hogere eisen gesteld aan de kennis en vaardigheden van de medewerkers in de kantine.

FIAC heeft voor kantinemedewerkers en -beheerders een studiedag ontwikkeld met als doelstelling het vergroten van de beroepskennis over het veilig en verantwoord werken in de schoolkantine. Veel aandacht is er voor het leren werken volgens de hygienecode (HACCP) en het aanbieden van een gezond en verantwoord assortiment.

Naast het handboek HACCP voor onderwijsinstellingen krijgt u een formeel certificaat, waarmee u kunt aantonen dat u 'HACCP' getraind bent.

Inhoud

Tijdens de studiedag worden de volgende onderdelen behandeld:

Inleiding

  • Veilig en verantwoord werken in de schoolkantine;
  • Borging voedselveiligheid, persoonlijke hygiene en een verantwoord assortiment.

HACCP

  • Interpretatie en principes van HACCP: inschatten van risico's en het bepalen van kritische punten;
  • Analyse en inzicht in de eigen schoolsituatie m.b.t. voedselveiligheid;
  • Aanzet tot het invoeren van de hygienecode;
  • Gebruik handboek HACCP en implementatie in uw schoolkantine.

Verantwoord assortiment

  • Gezond of verantwoord assortiment;
  • Assortiment- en klanttevredenheidsonderzoek;
  • Assortiment samenstelling a.d.h.v. richtlijnen Voedingscentrum;
  • Analyse eigen assortiment;
  • Toepassing en gebruik assortimentsmeter.

Voor wie?

De doelgroep bestaat uit kantinebeheerders, kantinemedewerkers en iedereen die betrokken is bij de kwaliteit van de restauratieve dienstverlening en volgens de Warenwet getraind moeten zijn op het terrein van HACCP.

Praktische info

De studiedag vindt plaats op 12 oktober. De kosten per persoon bedragen 575,- euro (inclusief handboek HACCP; vrij van btw).

Locatie : NDC Den Hommel, Utrecht
Contact : Henk Visschedijk, 0252-340413
Voor nadere informatie en aanmelden gaat u naar www.fiac.nl.

Terug

Trefwoorden

Advertentie

Advertentie

Juni uitgave

Partners