help
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand
Najaarsbijeenkomst Bouwstenen
Donderdag, 30 November 2017, 09:00 - 17:00

altOnderwijshuisvesting; tussen droom en daad
 
Tussen droom en daad staan wetten en praktische bezwaren, maar gelukkig ook mensen die deze kunnen beïnvloeden; bijvoorbeeld als het gaat om onderwijshuisvesting. Ze ontmoeten elkaar op 30 november 2017 tijdens de najaarbijeenkomst van Bouwstenen voor Sociaal.
 
De ene schoolbestuurder droomt van mooi en inspirerend schoolgebouwen die het leren ondersteund. De ander droomt van kleinschalige nieuwbouw of een kindcentrum in gemeente X of Y. Niemand kan een dergelijke droom in zijn eentje realiseren en er zijn veel mensen en belangen om rekening mee te houden.
 
Hobbels om te nemen
Samen komen we een heel eind in het verbeteren van de leeromgeving, tenminste als we de nodige hobbels weten te overwinnen en een goede strategie te pakken hebben. Want dat is wat er nodig is om vooruit te komen in de onderwijshuisvesting. Zoiets is niet eenvoudig, want “het systeem” zit ons danig in de weg. Een systeem dat destijds wel een bedoeling had, maar die we niet altijd meer begrijpen. We hebben ook niet 1, 2, 3 een oplossing.   
 
Den Besten en van Leent over de bedoeling
Tijdens de najaarsbijeenkomst van Bouwstenen voor Sociaal kijken we opnieuw vanuit de bedoeling naar schoolgebouwen en ander maatschappelijk vastgoed. Wat kunnen we vanuit vastgoed bijdragen. Wat kan beter? Rinda den Besten, ex wethouder Utrecht en tegenwoordig voorzitter van de PO-raad en Marc van Leent, innovator en gangmaker in vastgoed, geven ter inspiratie hun visie.
 
In gesprek met de Commissie Nijpels
Ook kunt u die dag in gesprek met de Commissie Nijpels, een commissie bestaande uit gemeenten en schoolbesturen onder voorzitterschap van de burgemeester Nijpels van Opmeer. Deze commissie heeft een voorstel geschreven hoe de renovatie van onderwijsgebouwen financieel en juridisch beter kan worden geregeld. Helpt dit voorstel ons vooruit? Wat kunnen we de Commissie nog meegeven?
 
Inhoudelijk bijtanken
Daarnaast zijn er diverse andere sessies over bijvoorbeeld de afweging tussen nieuwbouw en renovatie, het verduurzamen van de gebouwen en de informatievoorziening voor goed portefeuillemanagement. Daarin worden ook de resultaten van het ontwikkelwerk van Bouwstenen gepresenteerd, waaronder over de stand in het land wat betreft professioneel vastgoedmanagement en de verschillende rollen daarbij. Diverse betrokkenen presenteren zich op de kennismarkt en u krijgt diverse publicaties mee naar huis.
 
Gezamenlijke agenda
Het wordt een dag waarin bestuurders en professionals uit het werkveld elkaar ontmoeten, met elkaar in gesprek gaan en elkaar vooruit helpen met als doel dromen zo veel mogelijk werkelijkheid te laten worden.  
 
De dag wordt afgesloten met een gesprek over de Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2018, de samenwerkingsagenda voor partijen in het maatschappelijk werkveld en tevens het werkbriefje van Bouwstenen voor Sociaal. Dus doe mee en zorg dat uw punt op de agenda komt.
 
Ook meedoen?
U kunt zich nu alvast aanmelden. Voor partners of deelnemers aan een Bouwstenen-netwerk is de dag gratis.

Meer informatie

Terug

Trefwoorden

Advertentie

Advertentie

Juni uitgave

Partners