Assortiment

Catering - Assortiment

Minder dan 10 procent VO scholen heeft gezonde schoolkantine

Minder dan 10 procent VO scholen heeft gezonde schoolkantine

Waar zijn we nu helemaal mee bezig? Dat vroegen wij, Cormet Campuscatering, ons af, toen wij het nieuws rondom het, vooralsnog, mislukken van de gezonde schoolkantine op middelbare scholen, tot ons namen. Anno 2014 is de conclusie na ongeveer 5 jaar intensief overheidsbeleid, dat minder dan 10% van deze scholen een gezonde schoolkantine heeft. Aanleiding voor het Voedingscentrum om bij Minister Schippers te vragen om subsidieverlening voor, in ieder geval, dit jaar. Wij zeggen, prachtig, dat er geld blijft vrijkomen om hard te kunnen werken aan de gezonde schoolkantine. Het is alleen zo ontzettend jammer dat nu al 4 jaar lang, een naar onze mening, heilloze weg wordt bewandeld. Als u ons volgt in de markt, dan weet u, dat wij ons vanaf het begin in 2011, hebben verzet tegen de inhoud en intentie van het Handvest Gezonde Schoolkantine. Graag maken wij vanuit onze visie een stap terug naar het verleden, hoe werkt het anno 2014 in de praktijk en wat te doen voor de toekomst!

 
Catering - Assortiment

Hans Janssen, Bedrijfsleider Tuinbouw: “Cormet en De Hoge Born zorgen voor een gezond, lekker en regionaal assortiment”

Hans Janssen, Bedrijfsleider Tuinbouw: “Cormet en De Hoge Born zorgen voor een gezond, lekker en regionaal assortiment”

Op 10 oktober 2012, de Dag van de Duurzaamheid, organiseerde Cormet Campuscatering bij de Wageningen UR in het bedrijfsrestaurant in het Forum een Minimarkt. Leveranciers van Cormet demonstreerden hun producten en gaven informatie over de duurzaamhei...

Catering - Assortiment

Rijkent Cornelius: “Een gezonde school vraagt om meer dan het neerzetten van een appeltje en een vers broodje op de counter”

Rijkent Cornelius: “Een gezonde school vraagt om meer dan het neerzetten van een appeltje en een vers broodje op de counter”

Cormet Schoolcatering en adviesorganisatie Schoolpartners hebben samen de NOT Innovatieprijs 2011 gewonnen in de categorie 'Innovatieve toepassingen van facilitaire producten, inrichtingen of diensten ten behoeve van het onderwijs'. De catera...

Catering - Assortiment

Jochem Wellinga: "Binnen de bedrijfsvoering van Inholland is duurzaamheid een belangrijk speerpunt"

Jochem Wellinga:

Dat binnen de bedrijfsvoering van Hogeschool Inholland duurzaamheid een belangrijk speerpunt is, blijkt wel uit de aanstelling van Jochem Wellinga als coördinator duurzaamheid en energie. Duurzaamheid begint voor Inholland bij duurzaam bouwen, m...

Catering - Assortiment

Onderwijs neemt zelf haar verantwoordelijkheid voor cateringassortiment

Onderwijs neemt zelf haar verantwoordelijkheid voor cateringassortiment

Onderwijs neemt zelf haar verantwoordelijkheid voor cateringassortiment. Dat mag als belangrijkste conclusie worden beschouwd van het rondetafelgesprek, dat HTC Advies uit Hoorn organiseerde rond het thema gezonde voeding op scholen. Hierbij geï...

Catering - Assortiment

Onderwijscateraars: "Gezonde voeding is verworden tot een containerbegrip"

Onderwijscateraars:

In de overtuiging dat er geen slechte voedingsproducten bestaan, maar wel slecht gebruik ervan, namen de vier belangrijkste landelijke scholencateraars deel aan een rondetafelgesprek met als thema: ‘Is een gezonde kantine wel haalbaar?’ P...

Catering - Assortiment

Marc Damen, Markies Catering: "Verantwoord eten is niet langer iets voor gezondheidsfreaks"

Marc Damen, Markies Catering:

Markies Catering promoot met het nieuwe concept "High Five - lekker eten" verantwoord eten. Rondom de verkoopcounters worden promotiematerialen ingezet die positieve associaties leggen tussen gezond eten en thema's die aansluiten bij jo...

Meer artikelen...

Trefwoorden

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

September uitgave

Partners